Právě je pát 23. dub 2021 8:22:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: [TuT] Ako tvoriť príkazy cez dcmd (hlavne pre nováčikov)
PříspěvekNapsal: pon 30. dub 2012 14:29:48 
Uživatel
Registrován: pon 30. dub 2012 13:54:05
Příspěvky: 8
Bydliště: Dzedzina na vichodze :D

Zdravím. Úkážem vám ako tvoriť príkazy cez dcmd. Viem že každý "pawner" začiatočník už asi vie čo hňje to dcmd a ako ho používať ale predsa to sem dám. Ok veľa kecám tak ideme na to:

Musíme mať definíciu dcmd (hore v móde)
Kód:
#define dcmd(%1,%2,%3) if((strcmp((%3)[1],#%1,true,(%2))==0)&&((((%3)[(%2)+1]==0)&&(dcmd_%1(playerid,"")))||(((%3)[(%2)+1]==32)&&(dcmd_%1(playerid,(%3)[(%2)+2]))))) return 1
dúfam že je to dobre :D

tak teraz do publicu OnPlayerCommandText dáme napríklad príkaz /tuning
Kód:
dcmd(tuning, 6, cmdtext); // dcmd je dcmd tuning je príkaz POZOR ! bez / (lomítka) 6 značí koľko ma príkaz znakov POZOR nepočítame / POZOR zase nemôžeme dať tam iba napr. 5 lebo by nam na /tuning písalo unknown command a /tunin by nam fungovalo :D cmdtext značí že je to príkaz

teraz MIMO !! publicov (najlepšie na koniec modu/filter scriptu) dajme
Kód:
dcmd_tuning
        {
         if(IsPlayerInAnyvehicle(playerid))
        {
         AddVehicleComponent(GetPlayerVehicleID(playerid),1010);
    AddVehicleComponent(GetPlayerVehicleID(playerid),1087);
    GivePlayerMoney(playerid,-1000);
    RepairVehicle(GetPlayerVehicleID(playerid));
    }
    else
    {
    SendClientMessage(playerid, 0xff0000FF, "Nejsi v aute!");
         }
    return 1; / return true; neviem no
   }

Takže čo znamenajú tie veci nekúmajte pretože sa zaoberáme dcmdečkom. asi takto sa to robí nieje to nič ťažké. Dúfam že som pomohol. Ospravedlňujem sa za to POZOR a všetko tam hore :D prečítajte to ešte krát a pochopíte.

Komentujte, kritizujte, pýtajte.

_________________
Niesom v pawn dokonalý znalec. Budem rád keď to budete rešpektovať :D


Offline
 Profil Poslat soukromou zprávu  
 Předmět příspěvku: Re: [TuT] Ako tvoriť príkazy cez dcmd (hlavne pre nováčikov)
PříspěvekNapsal: pon 30. dub 2012 14:34:03 
Majitel fora
Registrován: pát 23. pro 2011 18:10:16
Příspěvky: 30

Děkuji za první navod v tomto forum :) :D

10/10 za TUT

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek


Offline
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


 Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 
cron
Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat